Wedden dat je dit niet weet: Met deze 6 stappen kook je het perfecte ei!


Volgens de Zweedse website Expressen zijn er in totaal zes stappen om het perfecte gekookte eitje te krijgen en uiteraard delen wij deze met jullie.

We doen het allemaal verkeerd: Zes stappen voor het perfect gekookte eitje!

In Zweden is een gekookt eitje een ontzettend belangrijk onderdeel van het ontbijt en per persoon eten ze daar dan ook gemiddeld 200 eieren per jaar.

We doen het allemaal verkeerd: Zes stappen voor het perfect gekookte eitje!

De Zweedse Expressen deelt nu op hun website de zes stappen voor het perfecte eitje en de kans is groot dat je deze informatie niet weet.

We doen het allemaal verkeerd: Zes stappen voor het perfect gekookte eitje!

Allereerst is het belangrijk om de eieren twintig minuten voordat je ze wil koken uit de koelkast haalt, dit om de eieren op kamertemperatuur te krijgen.

We doen het allemaal verkeerd: Zes stappen voor het perfect gekookte eitje!

De kans op barsten is namelijk velen malen kleiner als de eieren eerst op kamertemperatuur zijn gekomen, zo is de schok niet zo groot op het moment dat ze het hete water raken.

We doen het allemaal verkeerd: Zes stappen voor het perfect gekookte eitje!

De volgende stap is het gebruik van een punaise, deze moet je door het rondste gedeelte van het ei drukken, daar verzamelt zich namelijk de meeste lucht.

We doen het allemaal verkeerd: Zes stappen voor het perfect gekookte eitje!

Door de punaise wordt de druk in het ei verlicht en dat zal er voor zorgen dat de schaal niet barst. Wel is het belangrijk om de punaise te verwijderen voordat je de eieren in het water legt.

We doen het allemaal verkeerd: Zes stappen voor het perfect gekookte eitje!

Zodra het water in het pannetje zijn kookpunt bereikt plaats je de eieren voorzicht met behulp van een lepel in het water.

We doen het allemaal verkeerd: Zes stappen voor het perfect gekookte eitje!

Kook de eieren zo’n tien minuutjes, echter niet op het hoogste kookpunt en giet het water uit je pannetje. Daarna schud je de pan zodat de eieren tegen elkaar aan kletteren en de schalen gaan barsten.

We doen het allemaal verkeerd: Zes stappen voor het perfect gekookte eitje!

Vervolgens plaats je het pannetje onder stromend koud water en laat je deze daarna vijf minuten in het koude water staan. Het kookproces zal hierdoor gestopt worden.

We doen het allemaal verkeerd: Zes stappen voor het perfect gekookte eitje!

Het pellen van de eieren gaat het meest makkelijk onder stromend koud water. Hierna is het alleen nog maar genieten van het heerlijk gekookte eitje.

We doen het allemaal verkeerd: Zes stappen voor het perfect gekookte eitje!