Bas Smit zorgt voor problemen en angst op school van dochters: ‘Is zo woest geworden’


Yvonne Coldeweijer heeft recentelijk enige controverse veroorzaakt door zich uit te spreken over Bas Smit in haar exclusieve ‘Juice Memberclub’ op Instagram.

Ze beweert verschillende verontrustende verhalen over hem te hebben ontvangen, waaronder een incident op de basisschool van zijn dochters.

Volgens Coldeweijer hebben Bas Smit en zijn echtgenote Nicolette van Dam zonder toestemming van andere ouders gefilmd in een klaslokaal, waarbij hun dochter Lola onherkenbaar werd getoond, maar andere kinderen herkenbaar in beeld kwamen.

Dit leidde tot ongenoegen onder sommige ouders, die anoniem hun klachten per e-mail naar de schooldirectrice stuurden.

Echter, in plaats van de situatie intern aan te pakken, zou de directrice de e-mails naar Bas Smit hebben doorgestuurd.

Coldeweijer claimt dat Smit woedend werd en de IP-adressen achterhaalde van de ouders die de e-mails hadden verstuurd, wat tot een groot conflict leidde.

“Bas is zó woest geworden. Die heeft dus gewoon de IP-adressen van de mails achterhaald en is erachter gekomen wie die mails heeft gestuurd,” aldus Coldeweijer.

Zij beweert dat de situatie zo intimiderend was dat sommige ouders hun kinderen van school hebben gehaald uit angst voor verdere repercussies.

Daarnaast suggereert Coldeweijer dat er een samenwerking was tussen Bas en de directrice van de school.

Zij beweert dat Smit samen met de directrice een aanzienlijke hoeveelheid geld heeft ingezameld voor de school, wat hem en zijn invloedrijke vrienden toegang gaf tot een voorschoolprogramma dat gegarandeerd toelating biedt tot de basisschool.

Coldeweijer hint dat deze praktijken mogelijk niet helemaal legaal zijn: “Deze constructie is volgens mij niet helemaal legaal…”

Deze onthullingen hebben voor flink wat opschudding gezorgd op sociale media, waar Coldeweijer bekend staat om haar onthullingen over bekende Nederlanders.