Passagiers leggen bizarre beelden vast: Motorkap schiet los tijdens opstijgen!


Op vakantie gaan naar exotische bestemmingen is voor velen een droom, maar vliegangst blijft een obstakel voor velen.

Een aanzienlijk aantal mensen vermijdt zelfs vliegreizen en geeft de voorkeur aan reizen met de auto vanwege deze angst.

Hoewel de kans op een vliegtuigongeluk kleiner is dan die op een auto-ongeluk, zijn de gevolgen vaak ernstiger. Als je bang bent om te vliegen, kun je misschien beter stoppen met lezen.

Onlangs hebben passagiers van een Southwest Airlines-vlucht namelijk een angstaanjagende ervaring gehad.

Tijdens de vlucht op afgelopen zondag kwam de motorkap van de Boeing los, wat tot paniek onder de passagiers leidde.

De bemanning merkte al snel de angst onder de passagiers op en informeerde onmiddellijk de piloten over de situatie.

De piloten begrepen de ernst van de situatie en besloten tot een noodlanding in Denver.

Gelukkig raakte niemand gewond, maar de schrik zat er goed in! Southwest Airlines regelde snel een vervangend vliegtuig, zodat de passagiers alsnog veilig naar hun eindbestemming in Houston konden reizen.

De luchtvaartmaatschappij bracht later een verklaring uit waarin ze hun excuses aanboden voor de vertraging en de hoogste prioriteit stelden aan de veiligheid van hun klanten en medewerkers.

Echter, verontschuldigingen alleen zijn niet voldoende. De Federal Aviation Administration (FAA) heeft een onderzoek ingesteld naar het incident om te achterhalen hoe de veiligheid van de passagiers in gevaar kon worden gebracht.

Dit incident werpt ook een schaduw op de recente problemen met Boeing-vliegtuigen.

Eerder moest Boeing al $160 miljoen compenseren aan Alaska Airlines vanwege een losgeraakt deurpaneel tijdens een vlucht.

De CEO van Boeing heeft aangekondigd dat hij per direct aftreedt, wat duidt op de ernst van de situatie en de noodzaak om het vertrouwen in het bedrijf te herstellen.