Bij dit populaire park kun je ook niet meer contact betalen: Pin-only!


Het gebruik van contant geld neemt bij lang niet iedereen meer een prominente plek in.

Met de toenemende digitalisering lijkt contant geld langzaam maar zeker uit het straatbeeld te verdwijnen.

Hoewel dit voordelen met zich meebrengt, zoals het verminderen van diefstalrisico’s in winkels waar contant geld wordt bewaard, zijn er ook nadelen aan verbonden.

Winkels geven de voorkeur aan elektronische betalingen om de veiligheid te verhogen en het risico op diefstal te verlagen.

Betalen met pinpassen of andere elektronische betaalmethoden kan ook op straat het risico op ber0ving verminderen, aangezien je geen contant geld bij je hoeft te dragen.

Toch zijn er nog steeds mensen die afhankelijk zijn van contant geld, met name ouderen die minder vertrouwd zijn met digitale betaalmethoden.

Voor de ouderen in ons landje blijft het belangrijk dat contant geld een betaaloptie blijft.

Echter, steeds meer plaatsen schakelen over op alleen pinbetalingen, zoals onbemande tankstations, supermarkten met zelfscankassa’s, en zelfs pretparken zoals Hellendoorn en nu ook Artis.

De beslissing van Artis om alleen digitale of pinbetalingen te accepteren voor entreekaartjes en aankopen in het park heeft gemengde reacties opgeroepen.

Sommige mensen ondersteunen de voordelen van veiligheid en hygiëne, terwijl anderen het als een beperking van de keuzevrijheid zien en zelfs overwegen het park te boycotten.