Bizarre video: PostNL bezorger gaat door het lint als bewoner die niet thuis is!


Er klinkt weer een belsignaal en daar staat opnieuw een pakketbezorger voor de deur van de buurman.

Het lijkt erop dat wanneer een pakketbezorger eenmaal merkt dat je één keer een pakketje aanneemt, je daarna voor de hele straat bereikbaar bent.

Ze blijven bij je aanbellen voor alle buren die niet thuis zijn. Maar afwezige buren zijn niet alleen een bron van frustratie voor jou, maar ook voor de bezorgers zelf.

Wat velen niet weten is dat de meeste pakketbezorgers niet betaald krijgen voor een pakketje waarvan de ontvanger niet thuis is.

De bezorgers ontvangen alleen een vergoeding voor daadwerkelijk afgeleverde pakketten.

Als een pakket niet kan worden afgeleverd omdat de bewoner niet thuis is, moeten ze het weer mee terug nemen zonder dat ze hiervoor worden gecompenseerd.

Dit is vooral een financiële tegenvaller voor de zelfstandige pakketbezorgers, die over het algemeen als zzp’ers werken.

Om dit te omzeilen, bellen ze aan bij de buren in de hoop dat het pakket alsnog kan worden afgeleverd.

Maar zelfs deze oplossing haalt vaak de frustratie niet weg bij de bezorgers. Onlangs raakte een postbezorger helemaal overstuur toen een bewoner niet thuis bleek te zijn.

De bewoner had echter een Ring deurbel, die het hele voorval nauwkeurig vastlegde.

Toen de bewoner niet opendeed, begon de postbezorger te schelden en gooide het pakket hardhandig op de grond van de buurman, waarna hij daar aanbelde.

De bewoner zag alles via zijn deurbel en reageerde direct: “Hey vriend, kun je alsjeblieft kalm blijven? Ik zal deze beelden opslaan en naar je werkgever sturen!”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zo Sappig (@zosappig)

De bewoner heeft zijn drei gement waargemaakt en contact opgenomen met PostNL via X om het voorval te melden.

Het incident onderstreept het belang van thuis zijn op het moment van verwachte levering en het respectvol omgaan met bezorgers, zelfs als ze geconfronteerd worden met uitdagingen.