Wees gewaarschuwd als je een briefje van 50 onder je ruitwissers ziet zitten!


0plichters worden steeds inventiever in hun methoden om geld afhandig te maken, en nu Whatsapp-oplichting meer bekendheid krijgt, zijn ze gedwongen om andere tactieken te bedenken.

De p0litie waarschuwt nu voor een nieuwe en opkomende 0plichtingstechniek die draait om een briefje van 50 euro onder de ruitenwisser.

Hoewel velen denken dat het vinden van 50 euro onder hun ruitenwisser een geluksdag is, blijkt dit juist een valstrik te zijn.

De p0litie benadrukt dat het uiterst geva arlijk is om uit te stappen om het geldbriefje te pakken.

Cr!minelen plaatsen opzettelijk het geldbriefje onder de ruitenwisser in de hoop dat je uit de auto stapt.

Terwijl je het briefje pakt, kunnen ze je overmeesteren en vervolgens de auto stelen terwijl de sleutels nog in het contact zitten.

Deze 0plichtingstruc begon aanvankelijk in verschillende delen van Frankrijk, maar verspreidt zich nu over het hele land en zelfs naar andere landen.

De slacht0ffers van deze truc zijn voornamelijk jongere en oudere bestuurders, en de d!efstallen worden uitgevoerd door professionele cr!minele bendes.

Deze cr!minelen scannen het gebied en de bestuurders vooraf en zorgen ervoor dat ze bij het minste teken van gevaar kunnen vluchten, waardoor ze bijna onmogelijk te traceren zijn door de p0litie.

Het aantal autod!efstallen neemt de laatste jaren toe. In 2023 werden er maar liefst 70.000 auto’s gest0len, ten opzichte van 60.000 in 2012.

Bestuurders die vaak de weg op gaan, moeten dus extra voorzichtig zijn en zich niet laten verleiden door 50 euro onder hun ruitenwissers.

Als je dit jaar naar Frankrijk op vakantie gaat, is het belangrijk om extra waakzaam te zijn om niet in deze nieuwe 0plichtingstruc te trappen.

Het geldbriefje van 50 euro lijkt opeens heel weinig als je je auto ziet verdwijnen.