Jonge meid (29) trouwt oudere vrouw (66): ‘Leeftijd is slechts een getal’


Een ongewone liefdesverhaal uit het Verenigd Koninkrijk doet de ronde op sociale media.

Eileen de Freest, 66 jaar oud, en haar 29-jarige partner Julia Zelg worden vaak verkeerd begrepen als moeder en dochter.

Maar in werkelijkheid zijn ze een paar. Het TLC-programma Love Don’t Judge gaf hen een platform om hun verhaal te delen.

“Leeftijd is slechts een getal,” zegt Julia. Het stel ontmoette elkaar in 2019 via de datingapp Tinder en wat begon als een leuk gesprek, eindigde in een huwelijk.

Hun relatie heeft echter veel kritiek gekregen, vooral over het enorme leeftijdsverschil.

Maar volgens Julia heeft Eileen een levendig libid0, wat haar aanvankelijk verraste. “Ik ben nooit met iemand geweest die harder tekeerging,” zegt ze.

Het coronavirus bracht uitdagingen met zich mee voor hun relatie, toen ze gedwongen werden om de hele dag samen in huis door te brengen.

Om met deze druk om te gaan, besloten ze tot een open relatie. Dit heeft hun band, volgens hen, sterker gemaakt. “We zijn nu niet meer monogaam, maar we zijn wel samen,” legt Julia uit.

Hoewel ze anderen betrekken bij hun sksleven, hebben ze afgesproken om niet verliefd te worden op anderen.

Eileen zoekt vooral een intellectuele connectie, terwijl Julia heeft ontdekt dat ze ook geniet van avontuurtjes met mannen.

Julia wordt echter vaak belachelijk gemaakt op internet en beschuldigd van ‘mummy issues’, wat haar soms tot schaamte brengt wanneer mensen verkeerd aannames maken over hun relatie.

”Mijn moeder is een paar jaar jonger dan Eileen. Als we ergens komen, denken ze soms dat Eileen mijn moeder is. Als ik ze dan vertel dat we getrouwd zijn, schamen ze zich.”

Het paar overweegt geen driehoeksverhouding, omdat ze verschillende voorkeuren hebben.

Ondanks de kritiek zetten ze hun liefdesverhaal voort, waarbij ze elkaar op de eerste plaats zetten.